”Nu har jag levt i detta så länge, så det känns som jag har fått samma problem som mina barn. Jag är spänd, stressad och okoncentrerad”, sa mamman till en av mina klienter, som är i tonåren.

Det är varken konstigt eller ovanligt för föräldrar till barn med npf-problematik drar ett tungt lass. Jag läste nånstans att just mödrar till barn med problem bär på en oerhört tung känslomässig börda. Man uppmätte lika mycket stresshormoner i blodet hos dessa mödrar som hos soldater i krig. Fäderna har bördan också, men de bär den på ett annat sätt.

Idag hade hon i alla fall bokat tid för Neuro Tactile stressreducering till sig själv och sensomotorisk träning till dottern.

”Det var gött och avslappnande. Jag känner att jag står på hela foten och belastar lika på både höger och vänster. Jag känner mig längre. Jag ser ju att jag är rakare”, sa hon efteråt.