Om Brain gym® ommönstring (Dennisons laterala)


“Jag gillar inte att jag reagerar med att bli irriterad om folk påpekar vad jag ska göra eller borde ha gjort”, sa en klient en dag.

“Okej, men då får vi väl ändra på det då, vi kör en  Brain gym® ommönstring. Uttala en målsättning och säg hur det ska vara när ditt mål är uppnått”.

“Jag är lugn och sansad i alla situationer” det är mitt mål, sa han.

Sen satte vi igång med själva ommönstringspasset, som jag gör det, då man gör rörelser efter ett visst mönster efter att först ha lugnat nervsystemet genom olika beröringstekniker. Efter ca 60 min var vi klara. 

Sen följde flera tillfällen då klienten hamnade i såna situationer som tidigare gjort honom irriterad och han märkte att han i de situationerna kom på sig själv med att tänka just “Lugn och sansad i alla situationer” och att han då slapp känslan av att bli uppretad utan behöll lugnet.

Nästan ett år senare hade jag och klienten, benämnd K, följande smskonversation och tilläggas bör väl att jag visste att jag senare skulle hamna  i en situation där jag skulle bli irriterad.

J: Ska försöka vara “lugn och sansad i alla situationer” 🙂

K: Låter bra 🙂

J: Funkar det ff för dig?

K: Ja det gör det verkligen 🙂

J: Gött-måste se till att få den behandlingen jag också haha

K: Den är super